skip to Main Content
636 579 473 refugibaixcamp@hotmail.com

L‚Äôassociaci√≥ Refugi Baix Camp ‚Äď Centre d‚Äôadopci√≥ d‚Äôanimals, va sorgir com una iniciativa per lluitar de qualsevol forma legal contra l¬īabandonament del animals, potenciar la seva defensa i protecci√≥ i fomentar l¬īadopci√≥ dels que ja han estat abandonats. Durant la sessi√≥ del canvi de junta del 2019 es va proposar, essent aprovat, canviar el nom a Nou Refugi Baix Camp ‚Äď Centre d’adopci√≥ d’animals com a punt de partida del repte que representava el canvi de junta i d’ubicaci√≥ del Nou Refugi, per√≤ la finalitat es mant√© inalterable.

Els nostres inicis se situen l’any 2001, quan un grup de persones preocupades per aquesta problemàtica van començar una sèrie de trobades per parlar de la creació de l’associació i de la necessitat d’un refugi ben gestionat. A finals del 2001 es va produir la inscripció al Registre d’Associacions de la Generalitat, i al 2003 vam passar a ser Entitat Col.laboradora del Departament de Medi Ambient, amb la corresponent inscripció al registre de Nuclis Zoològics.

Des del comen√ßament, incloent ‚ÄúCentre d‚Äôadopci√≥ d‚Äôanimals‚ÄĚ en el nom de l‚Äôassociaci√≥, vam voler deixar clar que l‚Äôobjectiu principal no era simplement tenir un refugi on ‚Äúemmagatzemar‚ÄĚ els animals, sino que s‚Äôhavia de posar √®mfasi en aconseguir les adopcions necess√†ries, per donar una nova llar als animals abandonats. Per√≤ aquestes adopcions han de ser ‚Äúde qualitat‚ÄĚ, √©s a dir, assegurant-nos que l‚Äôanimal s‚Äôadapta b√© al seu nou ambient.

Per aix√≤, tot i que ocasionalment hem enviat animals m√©s lluny, el nostre √†mbit d¬īactuaci√≥ √©s b√†sicament el Baix Camp. D‚Äôaquesta manera podem fer un seguiment posterior a l‚Äôadopci√≥ i comprovar que l‚Äôanimal est√† en condicions correctes.

Després de més de 20 anys de funcionament, podem estar orgullosos d’haver donat en adopció una gran quantitat de gats i gossos en adopció. Amb el teu ajut, esperem poder-ne donar molts més, i també treballar per a que, algun dia, refugis i associacions com la nostra ja no siguin necessaris.

Tots el voluntaris

Aquests s√≥n alguns dels voluntaris que treballen al Refugi. Les tasques que fan van des de portar gossos a passejar, netejar les instal‚ÄĘlacions, fer tasques administratives, organitzar esdeveniments, transportar animals als veterinaris, etc.

Sempre calen m√©s voluntaris. Si vols col‚ÄĘlaborar, posa‚Äôt en contacte amb nosaltres i mirarem de trobar el millor encaix per a tu.

Ara mateix ens aniria b√© m√©s gent per al Projecte Gat, per transportar gats del Refugi a les cl√≠niques on els esterilitzen. Tamb√© ens aniria b√© alg√ļ que ens pogu√©s oferir assessorament legal en temes de normatives, subvencions… Tamb√© calen paletes, lampistes, etc. per fer el manteniment de les instal‚ÄĘlacions.

Voluntaris gossos

A la foto podem veure alguns dels voluntaris que treballen amb els gossos del Refugi. Els dissabtes netegen els boxes i patis, els treuen a passejar, els raspallen, …i els donen una mica d‚Äôafecte, que veuen retornat amb escreix pels gossos.

Voluntaris gats

Aquests són alguns dels voluntaris que cuiden els gats del Refugi. El dissabte vénen a netejar els patis i casetes, a acaronar-los i jugar amb ells.

Ara mateix hi ha moltíssims gats al Refugi esperant una nova llar. Si vols venir a cuidar-los els dissabtes, seràs benvingut.

Projecte Gat

Podeu informar-vos de què és el Projecte Gat a la secció del mateix nom al web.

El projecte, en col‚ÄĘlaboraci√≥ amb l‚ÄôAjuntament de Reus, est√† dissenyat i gestionat per un grup de voluntaris. Els que van inciar el projecte s√≥n els que veieu a la foto. (Amb una g√†bia de les que utilitzem per capturar els gats i portar-los a esterilitzar)

Necessitem més gent! Ens cal gent que tingui cotxe i pugui transportar gàbies del refugi a les clíniques i viceversa.

Web, dissenys i Xarxes Socials

La web i les xarxes socials representen una important manera de difusió per al nostre Refugi.

Remco¬†(a la foto amb el tel√®fon), va ser el creador de la nostra web, col¬∑laborant amb els dissenys del calendari, fullets i m√©s, i Eugenia (a la foto amb el port√†til) s’encarregava d’actualitzar la web i portar les xarxes socials. La resta s√≥n voluntaris col¬∑laboradors de les traduccions, fotos i v√≠deos.

Esdeveniments

Al llarg de l’any organitzem activitats per recaptar donatius, fem paradetes, calendaris, loteria…

La junta

A la foto podeu veure alguns dels membres de la Junta directiva dels creadors del Refugi.

La Junta actual vol agrair i reconèixer la feina feta per les juntes anteriors, i per tots els voluntaris que al llarg d’aquests anys s’hi han implicat. Ha estat un recorregut difícil, ple d’entrebancs, alts i baixos, però que sembla que ara mateix gaudeix de bona salut.

Membres de la Junta des de maig de 2019:
N√ļria, Lorena, Teresa, Ester, Assumpci√≥, √örsula.

Llei de transparència i subvencions

En compliment de la Llei 19/213 (“Llei de Transpar√®ncia”) fem constar les darreres subvencions concedides a l’associaci√≥ Refugi Baix Camp per les administracions p√ļbliques:

ANY 2014

  • Subvenci√≥ de la Diputaci√≥ de Tarragona per a entitats de protecci√≥ i defensa els animals dom√®stics, per despeses realitzades durant el 2013, per import de 9.000 euros.
  • Subvenci√≥ de la Generalitat de Catalunya per fomentar la identificaci√≥, esterilitzaci√≥ i adopci√≥ d’animals de companyia, per despeses realitzades durant el 2013, per import de 1.340,50 euros.

ANY 2015

  • Subvenci√≥ de la Diputaci√≥ de Tarragona per a entitats de protecci√≥ i defensa els animals dom√®stics, per despeses realitzades durant el 2014, per import de 6.417 euros.
  • Subvenci√≥ de la Generalitat de Catalunya per fomentar la identificaci√≥, esterilitzaci√≥ i adopci√≥ d’animals de companyia, per despeses realitzades durant el 2014, per import de 1.925,59 euros.

ANY 2016

  • Subvenci√≥ de la Diputaci√≥ de Tarragona per a entitats de protecci√≥ i defensa dels animals dom√®stics, per despeses realitzades durant el 2015, per import de 5.040 euros.

ANY 2017

  • Subvenci√≥ de la Diputaci√≥ de Tarragona per a entitats de protecci√≥ i defensa dels animals dom√®stics, per despeses realitzades durant el 2016, per import de 11.817 euros.

ANY 2018

  • Subvenci√≥ de la Diputaci√≥ de Tarragona per a entitats de protecci√≥ i defensa dels animals dom√®stics, per despeses realitzades durant el 2017, per import de 15.000 euros.

ANY 2019

  • Subvenci√≥ de la Diputaci√≥ de Tarragona per a entitats de protecci√≥ i defensa dels animals dom√®stics, per despeses realitzades durant el 2018, per import de 13.599 euros.

ANY 2020

  • Subvenci√≥ de la Diputaci√≥ de Tarragona per a entitats de protecci√≥ i defensa dels animals dom√®stics, per despeses realitzades durant el 2019, per import de 13.291,50 euros.

ANY 2021

  • Subvenci√≥ de la Diputaci√≥ de Tarragona per a entitats de protecci√≥ i defensa dels animals dom√®stics, per despeses realitzades durant el 2020, per import de 15.000,00 euros.
Back To Top