skip to Main Content
636 579 473 refugibaixcamp@hotmail.com

L’associació Nou Refugi Baix Camp – Centre d’adopció d’animals, va sorgir com una iniciativa per lluitar de qualsevol forma legal contra l´abandonament del animals, potenciar la seva defensa i protecció i fomentar l´adopció dels que ja han estat abandonats.

Els nostres inicis se situen l’any 2001, quan un grup de persones preocupades per aquesta problemàtica van començar una sèrie de trobades per parlar de la creació de l’associació i de la necessitat d’un refugi ben gestionat. A finals del 2001 es va produir la inscripció al Registre d’Associacions de la Generalitat, i al 2003 vam passar a ser Entitat Col.laboradora del Departament de Medi Ambient, amb la corresponent inscripció al registre de Nuclis Zoològics.

Des del començament, incloent “Centre d’adopció d’animals” en el nom de l’associació, vam voler deixar clar que l’objectiu principal no era simplement tenir un refugi on “emmagatzemar” els animals, sino que s’havia de posar èmfasi en aconseguir les adopcions necessàries, per donar una nova llar als animals abandonats. Però aquestes adopcions han de ser “de qualitat”, és a dir, assegurant-nos que l’animal s’adapta bé al seu nou ambient.

Per això, tot i que ocasionalment hem enviat animals més lluny, el nostre àmbit d´actuació és bàsicament el Baix Camp. D’aquesta manera podem fer un seguiment posterior a l’adopció i comprovar que l’animal està en condicions correctes.

Després de més de 18 anys de funcionament, podem estar orgullosos d’haver donat en adopció una gran quantitat de gats i gossos en adopció. Amb el teu ajut, esperem poder-ne donar molts més, i també treballar per a que, algun dia, refugis i associacions com la nostra ja no siguin necessaris.

Tots el voluntaris

Aquests són alguns dels voluntaris que treballen al Refugi. Les tasques que fan van des de portar gossos a passejar, netejar les instal•lacions, fer tasques administratives, organitzar esdeveniments, transportar animals als veterinaris, etc.

Sempre calen més voluntaris. Si vols col•laborar, posa’t en contacte amb nosaltres i mirarem de trobar el millor encaix per a tu.

Ara mateix ens aniria bé més gent per al Projecte Gat, per transportar gats del Refugi a les clíniques on els esterilitzen. També ens aniria bé algú que ens pogués oferir assessorament legal en temes de normatives, subvencions… També calen paletes, lampistes, etc. per fer el manteniment de les instal•lacions.

Voluntaris gossos

A la foto podem veure alguns dels voluntaris que treballen amb els gossos del Refugi. Els dissabtes netegen els boxes i patis, els treuen a passejar, els raspallen, …i els donen una mica d’afecte, que veuen retornat amb escreix pels gossos.

Voluntaris gats

Aquests són alguns dels voluntaris que cuiden els gats del Refugi. El dissabte vénen a netejar els patis i casetes, a acaronar-los i jugar amb ells.

Ara mateix hi ha moltíssims gats al Refugi esperant una nova llar. Si vols venir a cuidar-los els dissabtes, seràs benvingut.

Projecte Gat

Podeu informar-vos de què és el Projecte Gat a la secció del mateix nom al web.

El projecte, en col•laboració amb l’Ajuntament de Reus, està dissenyat i gestionat pel grup de voluntaris que veieu a la foto. (Amb una gàbia de les que utilitzem per capturar els gats i portar-los a esterilitzar)

Necessitem més gent! Ens cal gent que tingui cotxe i pugui transportar gàbies del refugi a les clíniques i viceversa.

Web, dissenys i Xarxes Socials

La nova web i la presència a les xarxes socials han representat una “revolució” per al Refugi.

Esdeveniments

Al llarg de l’any organitzem activitats per recaptar donatius, fem paradetes, calendaris, loteria…

La junta

A la foto podeu veure alguns dels membres de la Junta directiva dels creadors del Refugi.

La Junta actual vol agrair i reconèixer la feina feta per les juntes anteriors, i per tots els voluntaris que al llarg d’aquests anys s’hi han implicat. Ha estat un recorregut difícil, ple d’entrebancs, alts i baixos, però que sembla que ara mateix gaudeix de bona salut.

Membres de la Junta des de maig de 2019:
Núria, Lorena, Teresa, Ester, Assumpció, Úrsula.

Llei de transparència i subvencions

En compliment de la Llei 19/213 (“Llei de Transparència”) fem constar les darreres subvencions concedides a l’associació Refugi Baix Camp per les administracions públiques:

ANY 2014

  • Subvenció de la Diputació de Tarragona per a entitats de protecció i defensa els animals domèstics, per despeses realitzades durant el 2013, per import de 9.000 euros.
  • Subvenció de la Generalitat de Catalunya per fomentar la identificació, esterilització i adopció d’animals de companyia, per despeses realitzades durant el 2013, per import de 1.340,50 euros.

ANY 2015

  • Subvenció de la Diputació de Tarragona per a entitats de protecció i defensa els animals domèstics, per despeses realitzades durant el 2014, per import de 6.417 euros.
  • Subvenció de la Generalitat de Catalunya per fomentar la identificació, esterilització i adopció d’animals de companyia, per despeses realitzades durant el 2014, per import de 1.925,59 euros.

ANY 2016

  • Subvenció de la Diputació de Tarragona per a entitats de protecció i defensa dels animals domèstics, per despeses realitzades durant el 2015, per import de 5.040 euros.

ANY 2017

  • Subvenció de la Diputació de Tarragona per a entitats de protecció i defensa dels animals domèstics, per despeses realitzades durant el 2016, per import de 11.817 euros.

ANY 2018

  • Subvenció de la Diputació de Tarragona per a entitats de protecció i defensa dels animals domèstics, per despeses realitzades durant el 2017, per import de 15.000 euros.

ANY 2019

  • Subvenció de la Diputació de Tarragona per a entitats de protecció i defensa dels animals domèstics, per despeses realitzades durant el 2018, per import de 13.599 euros.

ANY 2020

  • Subvenció de la Diputació de Tarragona per a entitats de protecció i defensa dels animals domèstics, per despeses realitzades durant el 2019, per import de 13.291,50 euros.

ANY 2021

  • Subvenció de la Diputació de Tarragona per a entitats de protecció i defensa dels animals domèstics, per despeses realitzades durant el 2020, per import de 15.000,00 euros.
Back To Top